Tapahtumat

ESAKDROONAILLAT

Päivä: 15.10.2019

Tiivistelmä: LAPPEENRANNAN UPSEERIKERHO RY ESITE


UUDENMAAN RAKUUNOIDEN ESKADROONAILLAT

Lappeenrannan Upseerikerho ry järjestää syksyllä 2019 upseerikerholla kymmenen Eskadroonailtaa, joihin ovat tervetulleita Uudenmaan Rakuunoiden perinteitä vaalivissa esikunnissa, toimipaikoissa, eskadroonissa ja vastaavissa palvelleet sotilashenkilöt, siviilityöntekijät ja varusmiehet.
Eskadroonailloissa kerrotaan kunkin eskadroonan tai vastaavan historiaa Uudenmaan Rakuunarykmentin uudelleen perustamisesta 28.2.1918 alkaen. Tilaisuuksissa esitetään eskadrooniin tai vastaaviin liittyviä tarinoita ja kerätään niitä talteen. Kirjoittakaa paperille hersyviä juttuja ja olkaa valmiita niitä esittämään.
Tärkeintä Eskadroonailoissa on, että Uudenmaan Rakuunoissa työskennelleet tai palvelleet voivat tavata toisiaan ja muistella menneitä ratsuväkihenkisessä miljöössä ajatuksella ”Kerran rakuuna – aina rakuuna”.

Eskadroonaillat järjestetään upseerikerholla seuraavasti:
24.9. Esikunta + toimipaikat
2.10. 1. Eskadroona,1. Rakuunaeskadroona ja Rakuunaeskadroona eli Lippueskadroona 8.10. 2. Eskadroona ja 2. Rakuunaeskadroona eli Kuolemaneskadroona
15.10. 3. Eskadroona eli Iskueskadroona + Esikuntaeskadroonan viestimiehet
22.10. Kranaatinheitineskadroona eli Mustat Husaarit + Tukieskadroonan kranaatinheitinmiehet
29.10. Panssarintorjuntaeskadroona eli Tuhoojahusaarit + Tuki- ja Esikuntaeskadroonien pst-miehet
5.11. Huoltoeskadroona + toimipaikat ml Varuskuntasairaala + Esikuntaeskadroonan huoltomiehet
12.11. Kuljetuseskadroona + kuljettajakoulutuksen aikaisemmin muulla saaneet + toimipaikat
19.11. Rakuunakoulu
26.11. Rakuunasoittokunta ja Lappeenrannan Varuskunnan Soittokunta

HUOM! Vuosien saatossa kaikkia eskadroonia ei aina ole ollut tai samaa koulutusta on annettu useassa eskadroonassa, kuten Tukieskadroonassa ja Esikuntaeskadroonassa. Tukieskadroonassa annettiin kranaatinheitin- ja panssarintorjuntakoulutusta. Tukieskadroonassa palvelleita pyydetään osallistumaan koulutushaaransa mukaisesti joko Mustien Husaarien tai Tuhoojahusaarien Eskadroonailtaan. Viestikoulutusta annettiin myös useassa eskadroonassa. Viestikoulutuksen saaneita pyydetään osallistumaan sen eskadroonan Eskadroonailtaan, jossa oli palvellut pl, että Esikuntaeskadroonassa viestikoulutuksen saaneita pyydetään osallistumaan Iskueskadroonan Eskadroonailtaan. Kuljetuseskadroonan Eskadroonailtaan osallistuvat myös aikaisemmin Huoltoeskadroonassa palvelleet ajoneuvonkuljettajat pl ne traktorinkuljettajat, jotka kuljetustehtävän ohella olivat kranaatinheitinmiehinä tai panssarintorjuntamiehinä. Tällaisen koulutuksen saaneet traktorinkuljettajat osallistuvat joko Mustien Husaarien tai Tuhoojahusaarien Eskadroonailtaan.

Eskadroonaillat alkavat upseerikerholla klo 18.00 ja päättyvät klo 23.00. Ennen Eskadroonaillan alkamista on mahdollisuus saunomiseen klo 16.30 – 18.00. Pyyhemaksu on 5,00€. Baari on auki klo 16.30 – 23.00. Eskadroonan historian kertomisen jälkeen on ateria noutopöydästä hintaan 9,80€. Perusjuomien lisäksi tarjouksena on saatavissa Upseerikerhon oma olut 6,50€, talonviini 12 cl 6,00€ ja pullo 25,00€.

Ilmoittautumiset upseerikerholle sähköpostilla upseerikerho@lappeenrannanupseerikerho.fi tai puhelimitse 050 555 8040 tai 050 447 1185 3 vrk ennen omaa Eskadroonailtaa.

Välittäkää tietoa eteenpäin, jotta Eskadroonailtoihin saadaan kattava edustus eri aikakausilta.

Hakkaa päälle
Lappeenrannan Upseerikerho ry Ravintola Lappeenrannan Upseerikerho, Upseeritie 2, 53900 Lappeenranta, Suomi

Ratsuväenkillan kalenteri löytyy myös Googlen kalentereista. Lisää se omiin kalentereihisi ja pysyt ajan tasalla (linkki sivun oikeassa alanurkassa):

Ratsuväenkillan Google-kalenteri